AANVRAAG

Op zoek naar een freelance cameraman, editor of producent voor uw productie? Neem contact op voor meer informatie.

AANGAANDE UW AANVRAAG

Veelgestelde Vragen

Bekijk hier de algemene voorwaarden van YOU ASK WE FILM.

Uw materiaal wordt maximaal 6 maanden bewaard.

YOU ASK WE FILM respecteert de privacy van alle klanten en draagt er zorg voor dat persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

YOU ASK WE FILM richt zich, naast Nederland, ook op de buitenlandse markt. Denk aan televisie, promo of vaste klanten in meer dan 25 steden.

Videoproducties kunnen op verschillende manieren worden opgeleverd. In de meeste gevallen gaat het om gebruik voor online (social media) of televisie.

Nee. Indien u een particuliere (niet-zakelijke) klant bent, heeft u geen KvK- of btw-nummer nodig.

Ja. Ook particuliere (niet-zakelijke) klanten kunnen bij YOU ASK WE FILM terecht. Voor particuliere klanten gelden andere tarieven.

YOU ASK WE FILM beperkt haar contact tot e-mail en het contactformulier op deze site.

YOU ASK WE FILM is bij de ​Kamer van Koophandel ingeschreven onder KvK-nummer: 57632359.

U kunt ons via WhatsApp bereiken via nummer: +31 6 469 165 05. Bij voorkeur gebruikt u het contact– of aanvraagformulier.

Bank: Rabobank
IBAN: NL45 RABO 0155 9234 47
BIC/SWIFT: RABONL2U

Overboekingen in euro’s naar andere Rabobankrekeningen worden op dezelfde dag bijgeschreven, ook in het weekend. Maakt u gebruik van een andere bank of heeft u een buitenlands rekeningnummer, let dan op de verwerkingstijd van maximaal 1 werkdag.

Nee. YOU ASK WE FILM heeft geen bezoekadres. Heeft u vragen en/of opmerkingen, gebruik dan het contactformulier. Apparatuur is niet in eigen bewaring.

YOU ASK WE FILM streeft ernaar om uw factuur binnen 2 werkdagen per e-mail toe te sturen. In sommige gevallen is een handtekening vereist. Wenst u de factuur via de post te ontvangen of deze eerder toegestuurd te krijgen en/of te betalen, geef dit dan door via het contactformulier.

Indien u binnen 5 werkdagen na de eerste oplevering van uw product of dienst nog geen factuur heeft ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen via het contactformulier. U ontvangt dan alsnog zo spoedig mogelijk uw factuur.

De betalingstermijn is bij voorkeur 10 en maximaal 30 dagen. Is er geen betalingstermijn afgesproken, dan geldt de volgens de Wet Late Betalingen vastgestelde betalingstermijn van 30 dagen. Hierna kan YOU ASK WE FILM rente en incassokosten in rekening brengen in overeenstemming met de Wet normering buitengerechtelijke incassokosten.

Indien er iets niet klopt op uw factuur, verzoeken wij u direct contact op te nemen via het contactformulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een creditnota + aangepast exemplaar.

U kunt uw facturen opvragen via het contactformulier.

Facturen worden verstuurd als PDF-bestand. Om een PDF-bestand weer te kunnen geven of te kunnen printen, heeft u Adobe Acrobat Reader DC nodig.

YOU ASK WE FILM hanteert de volgens de Wet Late Betalingen vastgestelde betalingstermijn van uiterlijk 30 dagen. Hou hierbij rekening met de verwerkingstijd tussen verschillende banken en weekenden. Bij het uitblijven van betalingen worden cases uit handen gegeven.

YOU ASK WE FILM levert aan zowel zakelijke als niet-zakelijke klanten. Per case wordt een op maat gemaakt voorstel gedaan. Dagtarieven hangen af van meerdere factoren zoals apparatuur, de omvang van de productie en het aantal dagen. Deze site bevat geen tarievenkaart, met uitzondering van aanbiedingen. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

Betalingen kunnen worden gedaan via een bankoverschrijving, iDeal-betaalverzoek, PayPal-betaling of creditcard. Bij voorkeur maken wij geen gebruik van cash-betalingen. Voor sommige betaalmethoden kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

U heeft tot 2 maanden voorafgaand aan de productie de tijd om uw productie kosteloos te annuleren of te verplaatsen. Bij annulering of verplaatsing binnen 2 maanden brengen wij 50% in rekening. Binnen 1 maand hanteren wij 75% en binnen 2 weken komt dit neer op 100%.

YOU ASK WE FILM is altijd benieuwd naar de wens van de opdrachtgever en neemt deze waar mogelijk mee in het productieproces. Om u op afstand te betrekken bij het montageproces, hanteren wij één gratis revisieronde.

YOU ASK WE FILM kan iedere productie in ieder bestandstype en op verschillende media aanleveren. Veel gebruikte bestandstypes zijn .mp4, .mov, .avi en .mpeg. Wij kunnen leveren in 2K, 4K en 8K, zijn thuis in DVD en Blu-ray authoring en bouwen DCP Packages voor vertoning in bioscopen en filmhuizen. Uw producties worden tevens geoptimaliseerd voor social media, zoals YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram IGTV en Twitter.

YOU ASK WE FILM maakt sinds 1998 gebruik van het Adobe Creative Cloud-pakket, bestaande uit o.a. Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. De grote hoeveelheden beschikbare plug-ins en ondersteunde bestandsformaten maken het Adobe Creative Cloud-pakket tot een ongeëvenaard montage-systeem voor online, offline, televisie en film.

Heeft u alleen een cameraman of editor nodig, ook dan kunt u terecht bij YOU ASK WE FILM. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

YOU ASK WE FILM is gespecialiseerd in het plaatsen van ondertitels op verschillende soorten media in zowel hard code (ingebrand) als soft code (selecteerbaar).

In veel gevallen bent u verplicht om te betalen voor het gebruik van muziek in commerciële producties. U koopt vaak een licentie voor éénmalig gebruik en/of betaald voor het gebruik van een x-aantal seconden. Er zijn ook gratis alternatieven, zoals Creative Commons License.

Bent u zelf de rechthebbende van één of meerdere muziekstukken en wenst u deze toe te passen in uw productie(s), neem dan contact op voor meer informatie via het contactformulier.

YOU ASK WE FILM streeft naar de hoogst haalbare kwaliteit en probeert producties zo spoedig mogelijk op te leveren. Indien er geen afspraken zijn gemaakt voor een versnelde oplevering binnen 24-48 uur, worden producties gemiddeld binnen een week opgeleverd. Grootschalige producties, zoals een reeks, worden ingepland naar datum van uitzending.

YOU ASK WE FILM blijft ten alle tijden de rechthebbende van alle geleverde producties, mits u overgaat tot afkoop van het auteursrecht. De beelden zijn in dat geval volledig eigendom van u als opdrachtgever. Er gelden extra tarieven voor de afkoop van het verspreidingsrecht.

Aanvraagformulier

    Opdrachtgevers

    nl_NLDutch